Onderzoek naar aangetroffen verzameling wapens en munitie

vrijdag 15 september 2017

Grubbenvorst - Naar aanleiding van een aangetroffen hennepkwekerij is de politie aan De Lijndrijver bij een buurtonderzoek gestuit op een pand met meerdere vuurwapens en munitie. Het gaat mogelijk om een verzameling van WOII goederen.

Er is op dit moment onderzoek door politie en de Explosieven OpruimingsDienst Defensie (EODD) gaande in de betreffende woning. Het perceel is afgezet en er is politiebewaking aanwezig. Er is geen sprake van directe gevaarzetting voor de omgeving.

Naar aanleiding van een onderzoek heeft de politie donderdag bij een woning aan De Lijndrijver een hennepkwekerij aangetroffen. In twee ruimtes van de woning troffen agenten rond de 215 hennepplanten aan. Een persoon is aangehouden. Alle planten en apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Er was sprake van diefstal van elektriciteit.

Agenten die donderdagochtend een buurtonderzoek instelden troffen bij een andere woning in de straat vervolgens een grote verzameling van WOII relikwie├źn aan. Medewerkers van de politie en de Explosieven OpruimingsDienst Defensie (EODD) hebben donderdagavond een eerste verkenning gedaan in het pand. In overleg is besloten om op vrijdag de goederen nader te onderzoeken. Het pand is gedurende de nacht bewaakt.

Het pand zal vandaag allereerst door politie en de EODD op zorgvuldige wijze van boven tot beneden worden doorzocht. De experts maken een selectie tussen objecten die in strijd zijn met de wetgeving van de wet wapens en munitie. De eventuele objecten die in strijd zijn met de wetgeving worden vervolgens fotografisch vastgelegd, geanalyseerd en vervolgens afgevoerd door de EODD.

2017148847

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Arcen | 112 alarmeringen Arcen | Goedkoop Tanken in Arcen | Supermarkten in Arcen | Weerbericht Arcen