Professioneel amfetaminelaboratorium aangetroffen

woensdag 14 januari 2015

Venlo - In een loods aan de Heierhoevenweg in Venlo heeft de politie woensdagochtend 14 januari een groot professioneel amfetaminelaboratorium aangetroffen.

In het laboratorium bevonden zich alle benodigde grondstoffen enmaterialen voor het productieproces voor amfetamine. Op het moment vanaantreffen was het laboratorium niet in werking maar het is wel als zodaniggebruikt. Op dit moment zijn onder meer medewerkers van de Landelijke FaciliteitOntmanteling bezig met sporenonderzoek en het nemen van monsters. Het lab zal inde loop van de dag ontmanteld en afgebroken worden. Twee personen - een man eneen vrouw - zijn aangehouden.

Ondermijningsteam

De politie in Venlo werkte onder andere samen met hetondermijningsteam Limburg en de Landelijke Faciliteit Ontmanteling. De actiesluit aan bij de sturing op de gezamenlijke aanpak om als overheid deondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Een van de grote gevarenvoor de Nederlandse samenleving is namelijk de vermenging van onder- enbovenwereld. Dit heetondermijning,waarbij het gaat om Illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voerenzonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financin,vergunningen en huisvesting. Het ondermijningsteam werkt integraal samen metgemeenten, provincies, bedrijven/instanties, justitie in het buitenland,bijzondere opsporingsdiensten en burgers. Elke interventie raakt en verstoortdit soort criminele samenwerkingsverbanden.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Arcen | 112 alarmeringen Arcen | Goedkoop Tanken in Arcen | Supermarkten in Arcen | Weerbericht Arcen