En verdachte woningoverval aangehouden

donderdag 12 februari 2015

Velden - Politieagenten hebben donderdagmiddag rond 16.00 uur op de Schandeloseweg een man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de woningoverval op donderdagmorgen. De zoektocht naar de overige verdachten wordt voortgezet.

De omgeving van de Schandeloseweg is afgezet voor nader politieonderzoek. Deverdachte droeg geen wapen bij zich. Ook de gezocht BMW is niet aangetroffen. Deaangehouden verdachte is overgebracht naar het politiebureau.Mocht u eventueleverdachte personen of de gezochte BMW zien, dan verzoekt de politie u om methaar contact op te nemen via 0900 - 88 44. Bij spoed of verdachte situatie bel112.

Onderzoek

In en rondom de woning aan het Hasselt die vanochtend werd overvallenis de politie nog bezig met technisch onderzoek. In de omgeving van de woning isvanmiddag kleding aangetroffen. De Forensische Opsporing heeft dekledingstukkenveiliggesteld. De kledingwordt nader onderzochtom een mogelijkverband met de overval te kunnen vaststellen of uitsluiten.

Een busje, dat op de oprit van de woning stond, is ook in beslaggenomen enafgetakeld. De politie gaat onderzoeken of de overvallers dit busje mogelijkhebben gebruikt bij de overval op de woning.

Woningoverval

Donderdagmorgen rond 10.30 uur kreeg de politie de melding van eenoverval op een woning aan Hasselt. Beide bewoners die in het pand aanwezig warenwerden bedreigd door meerdere verdachten. Een van de bewoners is met hoofdletselovergebracht naar het ziekenhuis. De andere bewoner is niet gewond geraakt bijde overval.

Op dit moment is nog niet duidelijk of bij de overval iets is buitgemaakt.Bij de komst van de politie sloegen de overvallers op de vlucht. Twee verdachtenvluchten vervolgens te voet via het veld in. De politie startte de achtervolgingen loste daarbij een waarschuwingsschot. De andere verdachten zijn gevlucht ineen blauwe BMW met kenteken 67-SV-G4. Het gebied rondom de woning is daarop ruimafgezet door de politie, die vervolgens een Duitse politie helikopter enpolitiehonden inzetten om de verdachten op te speuren.

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Arcen | 112 alarmeringen Arcen | Goedkoop Tanken in Arcen | Supermarkten in Arcen | Weerbericht Arcen